Δευτέρα - Παρασκευή 9.00 - 13.00 / 17:00 - 21:00 Σαββατοκύριακο κλειστά

2155510343

Healthcure, Αναξαγόρα 16, Ν. Ερυθραία

Top

Τμήμα Διατροφής

Τμήμα Διατροφής

Το Τμήμα Διατροφής  Healthcure προσφέρει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στο τομέα της διατροφής σας, με μήνυμα: “Τρέφομαι σωστά, Αισθάνομαι καλά, Ζω ποιοτικά “, καθώς επικεντρώνεται στον παράγοντα άνθρωπο και στις ιδιαιτερότητες που χαρακτηρίζουν εσάς και τον τρόπο ζωής σας. Η σύγχρονη προσέγγιση για την υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής, τη ρύθμιση βάρους και την επίτευξη καλής υγείας, προτρέπει στη διατροφική εκπαίδευση και τη τροποποίηση της διαιτητικής συμπεριφοράς, με σκοπό την υιοθέτηση καλών διατροφικών συνηθειών.

 

H προσέγγιση του Τμήματος Διατροφής Healthcure:

Στο Τμήμα Διατροφής  Healthcure σας εκπαιδεύουμε σε 5 βασικές ενότητες. Οι ενότητες αυτές αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο για ένα επιτυχές αποτέλεσμα και τη διατήτηση αυτού, και είναι οι εξής:

  1. Διατροφική Εκπαίδευση: Για να πετύχει κάποιος το ιδανικό του βάρος και να το διατηρήσει θα πρέπει να αναγνωρίσει τι είναι αυτό που τον εμποδίζει. Ταυτόχρονα, η εκπαίδευση στις βασικές αρχές της ισορροπημένης διατροφής, θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε ομαλά και ανώδυνα τις διατροφικές σας επιλογές και συνήθειες.
  2. Έλεγχος Ερεθίσματος: Παράλληλα, σας μαθαίνουμε το τρόπο να ελέγχετε ερεθίσματα όπως τα γεύματα εκτός σπιτιού, στα ταξίδια, στη δουλειά, τις γιορτές, τα κοινωνικά τραπέζια και πώς θα οργανώνετε καλύτερα τα ψώνια σας χωρίς να παρασυρόσαστε.

3.Διατροφική Συμπεριφορά: Η τροποποίηση των αντιλήψεων και της συμπεριφοράς σας σχετικά με το φαγητό (διάρκεια, ταχύτητα κατανάλωσης φαγητού, ώρες και αριθμός γευμάτων, επίδραση των συναισθημάτων στη διατροφή σας) αποτελούν καθοριστικό παράγοντα στην επίτευξη και μακροπρόθεσμη διατήρηση του στόχου σας. Η σωστή Διατροφική Συμπεριφορά συμβάλλει τα μέγιστα στην αλλαγή του τρόπου ζωής μας γενικότερα.

4.Φυσική Δραστηριότητα: Καθώς είναι γνωστός ο ρόλος της άσκησης στον έλεγχο του βάρους και στη γενικότερη υγεία, σας καθοδηγούμε στην εύρεση της κατάλληλης για εσάς μορφής άσκησης και ένταξης αυτής στη καθημερινότητά σας.

5.Διαχείριση Υποτροπής: Όλα τα παραπάνω αποκτούν μεγαλύτερη αξία όταν είμαστε σε θέση να διαχειριστούμε την όποια πιθανή υποτροπή. Αναγνωρίζοντας τη πιθανότητα υποτροπής, σας μαθαίνουμε τους τρόπους πρόληψης και έγκαιρης αντιμετώπισής της, ώστε να καταφέρετε να διατηρήσετε τα αποτέλεσματά σας μακροπρόθεσμα.  Πλαισιώνοντας έτσι την εκπαίδευσή σας με τη μέθοδο διαχείρισης της υποτροπής, “κλειδώνουμε” την επιτυχία σας!

 

Άδραξε την ευκαιρία και άλλαξε αποφασιστικά τη ζωή σου!
Το ζην εχει αξία , το ευ ζην  μεγαλύτερη!

 

 

Στο Τμήμα Διατροφής Healthcure μπορείτε να βρείτε τις παρακάτω υπηρεσίες:

Λιπομέτρηση

Η λιπομέτρηση αποτελεί μέθοδο αξιολόγησης της σύστασης του σώματος σε λίπος και άλιπη μάζα (μυική μάζα, οστά, νερό). Το ποσοστό λίπους και η άλιπη μάζα διαφέρουν από άτομο σε άτομο ανάλογα με το φύλο (άνδρας, γυναίκα), καθώς επίσης και ανάλογα με το αν κάποιος αθλείται ή κάνει καθιστική ζωή.

Με τη μέθοδο αυτή μπορείτε να μάθετε πόσο λίπος έχετε μία δεδομένη στιγμή, να παρακολουθήσετε την αλλαγή του λίπους στη περίπτωση αλλαγής ή διατήρησης του βάρους σας, καθώς επίσης και να αξιολογήσετε τα αποτελέσματα που έχουν προκύψει, μετά από κάποια περίοδο άσκησης, στο σώμα σας.
Στο τμήμα μας μπορείτε να κάνετε λιπομέτρηση είτε με τη μέθοδο της βιοηλεκτρικής εμπέδησης είτε με δερματοπτυχόμετρο. Και οι δύο μέθοδοι είναι ανώδυνοι και γίνονται με ειδικό εξοπλισμό.

 

 

Προϋποθέσεις λιπομέτρησης:
Για να γίνει σωστά η λιπομέτρηση, χρειάζεται να έχετε προσέξει τα εξής:

  • Να έχετε φάει τουλάχιστον 2,5-3 ώρες πριν.
  • Να μην έχετε πιει καφέ.
  • Να μην έχετε γυμναστεί για περισσότερες από 2,5 ώρες πριν τη λιπομέτρηση.
  • Να μην έχετε περίοδο τη συγκεκριμένη μέρα.

 

 

Μέτρηση Βασικού Μεταβολισμού

Βασικός Μεταβολισμός είναι οι θερμίδες που απαιτούνται την ημέρα, για τη διατήρηση των βασικών λειτουργιών του οργανισμού στη ζωή (διατήρηση του μυϊκού τόνου και της θερμοκρασίας του σώματος, της κυκλοφορίας του αίματος,της αναπνοής, της λειτουργίας των αδένων, της λειτουργίας των κυττάρων, της αύξησης του οργανισμού), ενώ το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας, σε οριζόντια θέση, χωρίς να κοιμάται.

Ο υπολογισμός του βασικού μεταβολισμού γίνεται με ακρίβεια μέσω της μέτρησης του καταναλισκόμενου οξυγόνου με τη χρήση ειδικού οργάνου μέτρησης.

 

Εισαγωγική Συνεδρία Διατροφής

Η «Εισαγωγική Συνεδρία Διατροφής» περιλαμβάνει ζύγιση βάρους, αξιολόγηση της σύστασης σώματος (λιπομέτρηση), μέτρηση περιφερειών σώματος, και λήψη του ιστορικού σας (διατροφικού και ιατρικού). Στην «Εισαγωγική Συνεδρία Διατροφής» γίνεται συζήτηση για τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας, την κατάσταση υγείας και τους στόχους σας. Διερευνώνται όλα τα πεδία όπου μπορείτε να ωφεληθείτε διατροφικά και λαμβάνετε τις κατάλληλες συστάσεις. Τέλος, σχεδιάζουμε τη στρατηγική επίτευξης του στόχου σας και λαμβάνετε το εξατομικευμένο πρόγραμμα της διατροφής σας καθώς και βοηθητικό έντυπο υλικό.

Συνεδρία Follow Up

Σε κάθε επόμενη συνεδρία μετά την «Εισαγωγική Συνεδρία Διατροφής» γίνεται κατά περίπτωση επαναξιολόγηση του βάρους και των περιφερειών σώματος. Στις συνεδρίες αυτές επικεντρωνόμαστε στη διατροφική εκπαίδευση, την εκμάθηση τεχνικών τροποποίησης διατροφικής συμπεριφοράς και ελέγχου ερεθίσματος. Συζητάμε τη πορεία της προσπάθειάς σας, διευκολύνουμε την εφαρμογή του προγράμματος της διατροφής σας και ανανεώνουμε το πρόγραμμα και τους στόχους της εβδομάδας.

Μηνιαίο Πρόγραμμα

Το «Μηνιαίο Πρόγραμμα» διατροφικής παρακολούθησης έχει διάρκεια ένα μήνα και περιλαμβάνει 4 «Συνεδρίες Follow Up». Το πρόγραμμα αυτό σας παρέχει συστηματική εβδομαδιαία παρακουλούθηση για ένα μήνα.

Δίμηνο Πρόγραμμα

Το «Δίμηνο Πρόγραμμα» διατροφικής παρακολούθησης έχει διάρκεια δύο μήνες και περιλαμβάνει 8 «Συνεδρίες Follow Up». Το πρόγραμμα αυτό σας παρέχει συστηματική εβδομαδιαία παρακουλούθηση για δύο μήνες.

Τρίμηνο Πρόγραμμα

Το «Τρίμηνο Πρόγραμμα» διατροφικής παρακολούθησης έχει διάρκεια τρεις μήνες και περιλαμβάνει 12 «Συνεδρίες Follow Up». Το πρόγραμμα αυτό σας παρέχει συστηματική εβδομαδιαία παρακουλούθηση για τρεις μήνες.

Συντήρησης

Το πρόγραμμα «Συντήρησης» έχει διάρκεια έξι μήνες και περιλαμβάνει 12 «Συνεδρίες Follow Up». Το πρόγραμμα αυτό σας παρέχει μία ευέλικτη παρακουλούθηση για έξι μήνες μετά την επίτευξη του στόχου σας και σας δίνει τη δυνατότητα να μεταβείτε ομαλά στη φάση της διατήρησης των αποτελεσμάτων και των νέων συνηθειών σας. Στη φάση αυτή δίνουμε προτεραιότητα στην ενίσχυσή σας για αποφυγή αλλά και σωστή διαχείριση της όποιας πιθανής υποτροπής.

 

Online Συνεδρία Διατροφής

Η Online Συνεδρία Διατροφής είναι ένας νέος ευέλικτος και οικονομικός τρόπος συνεδρίας χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς. Η συνεδρία λαμβάνει χώρα μέσω skype ή τηλεφωνικής κλήσης, ενώ λαμβάνετε επίσης ηλεκτρονικά το πρόγραμμα της διατροφής σας καθώς και σχετικό βοηθητικό υλικό.

Δείκτης Μάζας Σώματος

BMI Βάρος
Κάτω απο 18.5 Λιποβαρής
18.5 - 24.9 Υγιής
25.0 - 29.9 Υπέρβαρος-η
30.0 - και πάνω Παχύσαρκος-η
* BMR Metabolic Rate / BMI Body Mass Index

Υπολογίστε το δικό σας Δείκτη Μάζας Σώματος (ΒΜΙ)

Ο δείκτης μάζας σώματος (ΒΜΙ) είναι ένα στατιστικό μέτρο του σωματικού βάρους που βασίζεται στο βάρος και το ύψος ενός ατόμου.

Share
admin