Δευτέρα - Παρασκευή 9.00 - 13.00 / 17:00 - 21:00 Σαββατοκύριακο κλειστά

2155510343

Healthcure, Αναξαγόρα 16, Ν. Ερυθραία

Top

Pilates Mat με βοηθητικά εξαρτήματα

Pilates Mat με βοηθητικά εξαρτήματα

Στις μέρες μας στο Pilates Mat, χρησιμοποιούνται και κάποια βοηθητικά εξαρτήματα με σκοπό να γίνουν οι ασκήσεις είτε πιο εύκολες(δηλαδή να κατανοήσει καλύτερα ο ασκούμενος κάποια άσκηση) είτε πιο δύσκολες (δηλαδή για να επιτευχθεί η μέγιστη εκγύμναση των μυών).

1)Pilates Magic Circle

Ένα από τα κλασσικά εξαρτήματα του Pilates Mat είναι το ‘’μαγικό δαχτυλίδι’’, όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις περισσότερες από τις ασκήσεις για να προσδώσει αντίσταση. Βοηθά στην ενδυνάμωση των μυών του στήθους, καθώς και των ώμων ή των ποδιών.

2)Pilates Balls(μικρές και μεγάλες)

Σε ένα πρόγραμμα με μπάλες βελτιώνεται η φυσική κατάσταση, η αντοχή, η ευλυγισία και η ισορροπία του σώματος, λόγω της αστάθειας που προκαλούν. Επιπλέον, γίνεται η ενδυνάμωση όλων των μυών καθώς βελτιώνεται και η κίνηση των αρθρώσεων.

3)Foam Roller

Με αυτόν τον ‘’έξυπνο’’ κύλινδρο, ο ασκούμενος βελτιώνει την στάση του σώματος, ασκεί τους μύες της ωμικής ζώνης και μαθαίνει να σταθεροποιεί την λεκάνη και τον κορμό του.

4)Elastic Bands– Βαράκια

Τέλος, στις ασκήσεις Pilates Mat μπορούν να χρησιμοποιηθούν λάστιχα που βοηθούν στην τόνωση, την ελαστικότητα, την ενδυνάμωση και την ευλυγισία των μυών. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την ενδυνάμωση μυών μετά από τραυματισμούς. Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν βαράκια για μεγαλύτερη αντίσταση κυρίως σε ασκήσεις των χεριών και της ωμικής ζώνης.

Share
admin